Meer Nieuws23 jul '12 15:29Aangepast op 23 jul '12 17:21

Spanje hoeft geen volledige redding

Auteur: Mijke Hurkx

Ondanks de sterk gestegen leenkosten hoeft Spanje niet volledig gered te worden via een internationaal steunprogramma. Dat stelde de Spaanse minister van Financiën Luis de Guindos.

De Spaanse minister van Financiën reageerde op de economische gegevens waaruit blijkt dat de Spaanse economie sterker krimpt en de sterk oplopende leenkosten van het land op de financiële markten. De Guindos werd door journalisten maandag gevraagd of hij de mogelijkheid uitsluit dat Spanje nog meer geld nodig heeft. Hij antwoordde daarop: ,,Natuurlijk''.

Situatie verslechtert
De ministers van Financiën van de 17 eurolanden bekrachtigden afgelopen vrijdag hun reddingsplan voor de noodlijdende Spaanse banken. Zij verbinden strenge voorwaarden aan de hulp, die kan oplopen tot 100 miljard euro. Zondag werd gemeld dat een tweede Spaanse regio om steun heeft gevraagd bij de overheid. Investeerders twijfelen of het Spanje wel gaat lukken om de kwetsbare Spaanse bankensector en de noodlijdende regio's overeind te houden en vrezen dat Spanje bij Europa om hulp zal moeten aankloppen.

De integriteit van de uitspraken van De Guindos valt te betwijfelen. De Engelse krant The Guardian meent te weten dat De Guindos in crisisoverleg is met zijn Duitse collega Wolfgang Schäuble.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen