Meer Nieuws12 apr '12 06:09Aangepast op 12 apr '12 11:41

Klopjacht na overval op geldvervoerder

Auteur: Marjan van den Berg

In Nieuwegein is donderdagochtend een geldtransportbedrijf overvallen. De politie trekt alles uit de kast om de daders te vinden.

De daders hebben rond 4.30 uur met een explosief een deur geforceerd. Personeel van het bedrijf, G4S, wist zichzelf in veiligheid te brengen.

Volgens een woordvoerster van G4S zijn de medewerkers opgevangen. Ze wil niet zeggen hoeveel medewerkers tijdens de overval in het pand aanwezig waren. Er is niemand gewond geraakt.

Klopjacht
Getuigen zagen na de overval twee Audi's met hoge snelheid wegrijden in zuidelijke richting. Volgens de politie zijn deze voor het laatst gezien in de omgeving van Gorinchem.

De politie in het hele land is gealarmeerd. Volgens de woordvoerder zijn allerlei specialisten opgetrommeld om de zaak te onderzoeken. Bij het gebouw van G4S is veel politie aanwezig. Daarnaast wordt zowel op snelwegen als vanuit een helikopter gezocht naar de twee auto's met de daders.

BNR-verslaggever Harmen van der Veen merkte dat zelf ook. Hij was in alle vroegte onderweg naar Roosendaal voor een interview. "Toen werd ik ingehaald door een donkerblauw busje met zwaailichten. En ik zag überhaupt wel het een en ander mij heel snel inhalen. Dat was bij Utrecht. Dus toen was er wel wat activiteit van de politie."

De politie vraagt automobilisten die twee Audi's voorbij hebben zien scheuren, om dit te melden.  Een van de Audi's heeft kenteken '10-RNR-??', zo twittert de politie.

Brink's
Vorig jaar juni werd in Amsterdam het depot van geldtransporteur Brink's overvallen. Ook toen vluchtten de overvallers in snelle auto's.

Een van de wagens crashte ter hoogte van Waardenburg op de A2. De verdachten kaapten vervolgens een andere auto en gingen er vandoor.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen