Meer Nieuws27 okt '12 08:52Aangepast op 27 okt '12 09:48

Er zat minder koffie in onze Senseo-pads

Auteur: Fleur de Bruijn

Jarenlang zat er te weinig koffie in de pads van Douwe Egberts. Het voormalige moederconcern van DE, Sara Lee, bracht de hoeveelheid koffie terug van 7,5 gram naar 7 gram om kosten te besparen. Een voorbeeld van verwaarlozing door Sara Lee.

Dat zegt bestuursvoorzitter Michiel Herkemij in een interview dat zaterdag in de Volkskrant staat. Hoewel er al jaren miljoenen Senseo’s in omloop zijn, wordt er evengoed al jaren geklaagd over slappe koffie. De pads die nu worden geproduceerd, bevatten weer de normale hoeveelheid zegt Herkemij.

Onderinvestering
Volgens Herkemij was er in de jaren onder Sara Lee sprake van ‘schromelijke verwaarlozing en onderinvestering’. “In 2001 is Senseo op de markt gebracht. Sindsdien is er geen klap meer gebeurd.” Dat DE destijds toch groeide, kwam volgens hem omdat de prijzen werden verhoogd.

Vage helden
Als het aan Herkemij ligt, wordt alles weer beter bij DE. En dus hoeven we van hem geen spotjes met ‘vage’ helden zoals Doutzen Kroes en Rutger Hauer te verwachten. We krijgen weer ‘gewonen mensen te zien die je overal kunt  verwachten’.

Slechte behandeling
Reeds in juli sprak Herkemij tegen het FD over de slechte behandeling van Douwe Egberts door Sara Lee. "Toen ik kwam, wist ik niet dat het zo ver was weggezakt." Waarom er vanuit Douwe Egberts niet eerder is ingegrepen blijft in de interviews met Herkemij onduidelijk.

Master Blenders 1753 (DE) kreeg in juli zijn officiële beursnotering.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen