Meer Nieuws29 nov '12 18:32

Homovriendelijke moskee in Parijs

Auteur: Anne-Greet Haars

De eerste homovriendelijke Europese moskee opent vrijdag in een oostelijke voorstad van Parijs haar deuren. In de moskee wordt gebroken met verschillende tradities binnen de islam.

Zo zitten mannen en vrouwen samen en zijn transseksuele moslims welkom. "We hebben een veilige plek nodig waar mensen die zich niet comfortabel voelen in een normale moskee naartoe kunnen", vertelt oprichter Ludovic-Mohamed Zahed tegen The Guardian. Hij is zelf moslim, feminist en homoseksueel.

Combinatie
De moskee wordt morgen geopend door Zahed. "Ik wil niet langer dat mensen in mijn land denken dat het een onmogelijke combinatie is, en dat de verschillende aspecten van mijn identiteit niet te combineren zijn."

Protesten
Eerder deze maand gingen er tienduizenden Fransen in Parijs de straat op uit protest tegen het voornemen van president François Hollande om het huwelijk open te stellen voor homoseksuelen.

Ook veel conservatieve politici moeten niets hebben van het homohuwelijk. De Nationale Vergadering moet in januari beginnen met de behandeling van het wetsontwerp.

Gerelateerde artikelen