Meer Nieuws7 sep '12 08:25

Weer grote staking bij Lufthansa

Auteur: Anne-Greet Haars

Wegens de 24-uursstaking van het cabinepersoneel schrapt de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa vrijdag de helft van de geplande vluchten.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft voor vrijdag bijna 1000 vluchten moeten schrappen. Daaronder zijn 16 vluchten van en naar Schiphol, meldt het bedrijf op zijn website.

“Er zijn ook treinen van Amsterdam naar Frankfurt en dat is vijf uur, dus dat is niet eens zoveel langer dan als je zou vliegen”, legt Derk Marseille, Duitsland-correspondent, uit. “Maar wereldwijd zijn er 100.000 vluchten beïnvloed, dus als je vandaag vliegt – waar dan ook – dan moet je er wel even rekening mee houden.”

“Laten we niet overdrijven: er staan geen stretchers in de vertrekhallen van Schiphol. Dat hebben we eerder deze week wel in Duitsland gezien.”

Conflict
Het cabinepersoneel vecht een loonconflict uit met de werkgever. Het eist een loonsverhoging van 5 procent en beperking van de inzet van tijdelijk personeel. De directie biedt een loonsverhoging van 3,5 procent.

“Wat op de achtergrond speelt is dat Lufthansa wil reorganiseren en zelf ook een prijsvechter worden. Ze willen de bestaande werknemers in een nieuw contract duwen”, zegt Marseille.

Gerelateerde artikelen