Meer Nieuws31 mrt '12 18:35Aangepast op 1 apr '12 00:09

BNR.nl omarmt Page Three Girl, met stijl

Auteur: BNR Webredactie

Kun je het een stijlbreuk noemen of is het één van de laatste puzzelstukjes om van BNR.nl dé toonaangevende nieuwssite van Nederland te maken? Hoe dan ook: we zijn met plezier gezwicht. En dus vind je vanaf maandag elke dag een fonkelnieuwe Page Three Girl op onze homepage. Vandaag een voorproefje...

Pippa Middleton, je zou haar ons eigen stijlicoon kunnen noemen...
Pippa Middleton, je zou haar ons eigen stijlicoon kunnen noemen...

Natuurlijk wil je als serieus nieuwsmedium het publiek bedienen met inhoudelijke stukken over economie, politiek, innovatie, wetenschap en, vooruit, hier en daar een snelle wagen. En natuurlijk zijn we als BNR.nl zeer dankbaar dat we het afgelopen jaar een enorme sprong voorwaarts hebben kunnen maken, júist door met prikkelende, relevante en vooral inhoudelijke stukken de aandacht te trekken van een ondernemend webpubliek.

Volgend level
Maar op een gegeven moment zoek je toch naar wegen om op een volgend level te komen en een nóg breder publiek te bereiken. "We hebben er intern uitgebreid over gesproken. Zeer deskundige bureaus geraadpleegd, zelfs af en toe 'proefgedraaid' met luchtige berichten over, bijvoorbeeld, Pippa Middleton", legt adjunct-hoofdredacteur Meindert Schut van BNR uit.

Luchtigheid
"En uiteindelijk moet je het niet beschouwen als een concessie aan je degelijkheid en betrouwbaarheid. Nee, intern drong steeds meer het besef door dat iets luchtigers als een Page Three Girl júist die stap is naar nóg meer balans in onze berichtgeving."

Vanaf overmorgen zul je dan ook elke dag een fonkelnieuwe foto zien van een babe die haar weerga niet kent. Maar: we zijn en blijven BNR.nl, dus stuk voor stuk barsten ze van de stijl en klasse!


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen