Meer Nieuws15 feb '12 07:35

Vijf huizen verwoest in Culemborg

Auteur: Fleur de Bruijn

Door een brand in het Gelderse Culemborg zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vijf huizen verwoest. Bij de brand zijn drie mensen gewond geraakt.

Onder de drie gewonden is een 38-jarige vrouw die vanwege de brand van de eerste verdieping naar beneden was gesprongen. Daarbij heeft ze ernstig letsel opgelopen. Twee andere personen hebben rook ingeademd. Eén van hen, de 37-jarige bewoner van het pand, is daarvoor naar het ziekenhuis gebracht.

Waterschade
De brand werd veroorzaakt door een gevallen blad met kaarsen op de eerste verdieping van één van de huizen. Behalve het huis waar de brand uitbrak, zijn ook vier omliggende woningen vanwege de grote hoeveelheid waterschade onbewoonbaar.

Opgevangen
Door de brand moesten dertien huizen ontruimd worden. De bewoners daarvan werden in het gemeentehuis van Culemborg opgevangen. Uit metingen is gebleken dat er er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. De bewoners van acht huizen kunnen daarom nog voor half acht terugkeren. De overige huizen hebben schade opgelopen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen