Meer Nieuws30 mrt '12 16:14Aangepast op 30 mrt '12 17:19

Benzine-paniek in Groot-Brittannië

Auteur: Bart Tuinman

In Groot-Brittannië is plots een benzine-run ontstaan. Er staan lange rijen bij benzinepompen en pomphouders die geen druppel meer in hun tanks hebben zitten.

Er is in Groot-Brittannië genoeg benzine, maar toch zijn de Britten aan het hamsteren geslagen. Correspondent Lia van Bekhoven zag de benzine-paniek met eigen ogen. "Er wordt gedreigd met een staking van tankwagenbestuurders", vertelt Van Bekhoven. Maar dat is niet de hoofdreden. "Één minister zei: 'er is geen reden tot paniek'. Dat had hij nooit moeten zeggen, want gevolg: paniek".

178 procent stijging
"Sinds gister is de benzine verkoop gestegen met 178 procent", vertelt de BNR correspondent. Sommige tankstations hebben al geen benzine meer. Ook moesten een aantal pompstations sluiten, op last van de politie, omdat de weg geblokkeerd werd door de lange rijen.

Conflict
"Het conflict gaat over pensioenafspraken van de tankwagenbestuurders", vertelt Van Bekhoven. De werkgevers houden zich niet aan die afspraken en daarom dreigen de bestuurders en de vakbond nu met stakingen. "Ik denk dat het allemaal wel meevalt. De staking met Pasen komt er sowieso niet", volgens Van Bekhoven. Waarschijnlijk komen er alleen lange onderhandelingen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen