Meer Nieuws4 okt '11 13:57Aangepast op 4 okt '11 17:58

Apple presenteert... nummer 5

Auteur: Edme Koorstra

Dinsdagavond moet het gebeuren. Apple presenteert om 19.00u de nieuwste iPhone-telg: nummer 5. Het is de eerste productlancering onder leiding van de nieuwe topman Tim Cook, de opvolger van Steve Jobs.

Image

"Let's talk iPhone" heet het evenement, live uitgezonden vanuit het Apple hoofdkwartier in het Amerikaanse Cupertino.

Hoe en wat?
Ondanks hardnekkige geruchten is er nog niks zeker over wat de telefoon kan en hoe hij eruit ziet. Bovenstaande foto's zijn dus niet definitief ('mockups'), het uiteindelijke model kan er anders uitzien.

Apple heeft officieel nog niks over de specificaties losgelaten, een leegte die liefhebbers graag invullen met wat speculatie. De website www.iPhone5.nl denkt dat het toestel de volgende eigenschappen heeft:


Naast de presentatie van een nieuwe iPhone verwachten kenners ook nieuws over de huidige versie van Apples populaire smartphone, de iPhone 4. Die zou een paar veranderingen en een forse prijsverlaging krijgen en verder gaan onder de naam iPhone 4S.  

Sterkste merk
Dat Apple altijd veel aandacht krijgt bij de lancering van een nieuw product, komt doordat het bedrijf het sterkste merk ter wereld is. Dat zegt  onderzoeker Rob van Benthem van onderzoeksbureau Millward Brown.

Volgens de onderzoeker heeft Apple consistent aan zijn imago gewerkt. "Dat is vooral de verdienste van Steve Jobs. Verder blijft Apple de consument altijd verbazen bij de lancering van een nieuw product. Het bedrijf presteert daarmee boven verwachting en blijft op die manier ook de concurrentie altijd een stapje voor.''

Jobs
De presentatie vanavond is in handen van Apple's nieuwe topman Tim Cook. Maar persbureau Reuters schrijft dat Steve "Mister Apple" Jobs ook aanweizig zal zijn. Jobs trad in augustus af als CEO wegens gezondheidsproblemen.

Geruststellen
Volgens Reuters is Jobs vanavond aanwezig om de aandeelhouders gerust te stellen, en te verzekeren dat hij nog steeds betrokken is bij Apple en dus haar producten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen