Meer Nieuws4 okt '12 15:28Aangepast op 4 okt '12 16:47

Minister De Jager wordt weer ondernemer

Auteur: Anne-Greet Haars

De politiek was interessant, maar het bedrijfsleven lonkt weer. Minister Jan Kees De Jager van Financiën wordt weer ondernemer.

Zodra er een nieuw kabinet zit, neemt De Jager na bijna zes jaar weer afscheid van de politiek, een periode die langer duurde dan hijzelf voor ogen had, zo zegt hij vanochtend op BNR.

Tijdens de Financiële Beschouwingen – één van de belangrijkste debatten voor een minister van Financiën - kreeg De Jager gisteren, bij wijze van afscheid, al een hoop complimenten van Kamerleden.

Prettig
“Je kunt met vrij veel zekerheid zeggen dat het de laatste Financiële Beschouwingen zijn geweest met mij zijn geweest. Vandaar dat de woordvoerders de gelegenheid hebben aangegrepen om complimenten te geven”, vertelt De Jager aan politiek verslaggever in Den Haag, Hans Verbeek.

“Op zich voelde dat heel fijn. Ik heb het niet voor mezelf gedaan; het is voor het landsbelang goed geweest dat we met dit kabinet en daarvoor hebben gewerkt aan het op orde brengen van de overheidsfinanciën en het temmen van de crisis. Ik vind het prettig dat ik daar complimenten voor krijg, dat is logisch.”

Onverwacht
De Jager verliet in 2007 het bedrijfsleven om de politiek in te gaan voor vier jaar, dat werden er zes. “Dat werd iets langer omdat ik in 2010 enigszins onverwacht minister werd. Ik was toen staatssecretaris en kende het departement goed. Nu is het een logische stap en natuurlijke overgang om naar buiten te kijken en het bedrijfsleven in te gaan.”

Het is nog veel te druk voor De Jager met de begroting en internationale praktijken om concreet na te denken over de volgende stap.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen