Meer Nieuws15 mrt '12 10:25

Pedoseksueel opnieuw vast

Auteur: Bart Tuinman

Pedoseksueel Sytze van der V. uit Eindhoven moet terug naar de gevangenis. Hij moet 3 maanden van zijn voorwaardelijke celstraf uitzitten omdat hij een woning die hem was aangeboden, heeft geweigerd.

"De enig mogelijke oplossing voor begeleiding door de reclassering kon daarom niet worden bereikt", oordeelde het gerechtshof in Den Bosch donderdag. De uitspraak is gelijk aan de vordering van het Openbaar Ministerie.

Weigering
Van der V. weigerde het huis omdat er bekenden wonen en zijn verleden snel zal uitlekken. De flat was bovendien niet geschikt omdat er veel allochtonen wonen die hem wegpesten of erger. Bovendien liggen er een kinderdagverblijf en zwembad in de buurt. De rechters oordeelden dat veel van zijn bezwaren ook gelden voor andere woonruimten.

Als Van der V. weer vrijkomt uit de gevangenis, resteren nog 6 maanden voorwaardelijke straf. Het hof bepaalde donderdag dat hij na vrijlating zijn adres moet doorgeven aan de reclassering en huisbezoeken moet toestaan tijdens zijn proeftijd.

Gebiedsverbod
De pedoseksueel weigerde tot dusver zijn adres te geven uit vrees voor uitlekken van zijn verblijfplaats, gevolgen voor zijn veiligheid en burgemeesters die hem een gebiedsverbod opleggen zoals eerder gebeurde. Het gerechtshof bepaalde daarom dat de reclassering het adres van de pedoseksueel niet aan de gemeente mag doorgeven als er aanwijzingen zijn dat een burgemeester een gebiedsverbod wil opleggen.

De Eindhovenaar is onherroepelijk veroordeeld voor ontucht met minderjarige jongens. Na vrijlating uit de gevangenis in 2009 legde de gemeente Eindhoven hem een gebiedsverbod op. Sindsdien leidt de pedoseksueel een zwervend bestaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen