Meer Nieuws12 mei '12 11:39

Vergoeding nabestaanden Tripoli zo goed als rond

Auteur: Melvin Captein

Afriqiyah Airways heeft met de meeste nabestaanden van slachtoffers van de Tripoli vliegramp afspraken gemaakt over een schadevergoeding. Hoeveel zij vergoed krijgen is niet bekend.

In totaal waren er bij de vliegramp, die precies twee jaar geleden plaatsvond, 70 Nederlandse slachtoffers. Met de nabestaanden van meer dan 60 slachtoffers zijn inmiddels overeenkomsten gesloten.

Maximaal haalbare
Een aantal mensen heeft nog geen akkoord bereikt met de luchtvaartmaatschappij, maar die kunnen nog dooronderhandelen. Advocaat Mewa: "Soms heb je juridisch het maximaal haalbare, maar blijft het emotioneel heel moeilijk te accepteren. Er is geen noodzaak tot haast."

De hoofdlijnen zijn voor het merendeel van de nabestaanden inmiddels akkoord. Volgens raadslieden Sander de Lang en Veeru Mewa moeten alleen de details nog worden uitgewerkt.

Geen aansprakelijkheid
Hoewel de verzekeraar van Afriqiyah geen aansprakelijkheid heeft erkend, wil die volgens hun raadsman Robert Pessers de zaken toch zo goed en correct mogelijk afhandelen. Aansprakelijkheid kan niet erkend worden nu de oorzaak van het ongeval niet bekend is.

Of de oorzaak van de vliegramp ooit nog duidelijk wordt is een raadsel. Het onderzoek dat de Libiërs direct na de crash begonnen, is ernstig vertraagd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen