Meer Nieuws2 mei '12 11:23Aangepast op 2 mei '12 13:35

Gratis bellen Vodafone-klanten is begonnen

Auteur: Anne-Greet Haars

Als compensatie voor de dagenlange storing in april bij Vodafone, mogen de Vodafone klanten van 2 tot en met 5 mei gratis bellen en sms'en binnen Nederland. Dat is dus vandaag begonnen.

De oorzaak van de stroring was een brand in een belangrijke netwerklocatie van Vodafone in Rotterdam.

Fors meer gebeld
Er wordt flink gebruik gemaakt van de mogelijkheid om gratis te bellen en te sms'en. Op het gewone mobiele net werd bijna driemaal zo veel gebeld als normaal tijdens een vakantieperiode. Op het snelle mobiele net was het bijna 50 procent drukker dan normaal in vakantietijd. Het sms-verkeer was ruim 50 procent hoger dan verwacht mocht worden in deze week.

Extra personeel
Vodafone heeft woensdag extra personeel ingezet om te voorkomen dat er problemen ontstaan doordat klanten de komende dagen gratis kunnen bellen en sms'en. Volgens een woordvoerder zijn er woensdag circa 50 personeelsleden extra aan de slag.

De woordvoerder verwacht in de loop van woensdag te kunnen zeggen in hoeverre klanten gratis bellen en sms'en nu dat gratis is.

Noodnet
Na de brand bij Vodafone drong minister Maxime Verhagen van Economische Zaken aan op een noodnet waarnaar in dit soort situaties kan worden uitgeweken. Hierover is inmiddels al op ambtelijk niveau overlegd gepleegd met de telecomproviders. Knopen zijn nog niet doorgehakt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen