Meer Nieuws21 sep '11 08:28Aangepast op 21 sep '11 13:31

Mortierinslag in Amsterdamse rechtbank

Auteur: BNR Webredactie

De politie is nog steeds op zoek naar twee verdachten die een mortier op een Amsterdamse rechtbank hebben afgeschoten. Dat gebeurde vannacht, er zijn geen gewonden bij gevallen.

De politie heeft de explosie bevestigd maar doet nog onderzoek naar de toedracht. Er zouden geen gewonden zijn gevallen. De autoriteiten zijn op zoek naar twee mannen die er iets mee te maken zouden hebben.

Projectiel
De rechtbank meldde dat het gebouw door een mortier is getroffen. Dat zou rond drie uur 's nachts zijn ingeslagen in Toren E van de rechtbank aan de Parnassusweg.

'Aanslag op de rechtsstaat'
Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie noemt de aanslag op de rechtbank "een aanslag op de rechtsstaat''. Hij zei dat "alles uit de kast wordt gehaald'' om uit te vinden wat er is gebeurd en wie de daders zijn.

Opstelten spreekt van "ongelofelijk geweld'', dat heeft plaatsgevonden, maar hij heeft nog geen idee wat erachter kan zitten.

Wildersproces
Toren E, het voormalige kantongerecht, is de vleugel waar eerder dit jaar het proces tegen Wilders werd gevoerd.

Eerder meldden verschillende bronnen op Twitter de mortierinslag. De politie kon het bericht woensdagochtend nog niet bevestigen.

Op een eveneens op Twitter geplaatste foto is te zien dat alle ramen van het trappenhuis zijn beschadigd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen