
"We zien liever een diplomatieke oplossing die de vrede voor de bevolking in het zuiden van Israël garandeert. Als dat mogelijk is, dan zou een grondoffensief niet langer nodig zijn", meldt de ambtenaar tegen persbureau Reuters.
"Maar als de diplomatie faalt, hebben we geen andere keuze dan onze grondtroepen te sturen."
Geweld
Het geweld tussen Israël en Palestijnen gaat onverminderd door. Door Israëlische luchtaanvallen zijn in de nacht van zondag op maandag drie doden in Gaza-stad gevallen.
Ook werd in de nacht een politiegebouw van Hamas in Gaza-stad volledig verwoest door een Israëlische luchtaanval. Enkele mensen raakten lichtgewond door de knal.
Vrees voor humanitaire ramp
Hulporganisaties vrezen voor een humanitaire ramp op de Gazastrook. Daarom hebben ze maandag een klemmend beroep gedaan op Israël, de Palestijnen en wereldleiders om snel een staakt-het-vuren te bewerkstelligen. De internationale gemeenschap moet druk houden op Israël om de grensdoorgangen naar Gaza open te houden voor noodzakelijke humanitaire goederen.
"Wereldleiders kunnen niet langer stilzitten terwijl het aantal Palestijnse en Israëlische burgerslachtoffers oploopt'', stellen 38 hulporganisaties waaronder Oxfam Novib en Warchild in een gezamenlijke verklaring.
Delegatie naar Gaza
Een delegatie van ministers van Arabische landen, onder wie de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken Mohamed Amr, gaat dinsdag naar de Gazastrook om hun solidariteit te betuigen met de "dappere'' bevolking van het Palestijnse gebied. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Caïro maandag meegedeeld.
Rol Egypte
Egypte speelt een cruciale rol in de pogingen om een wapenstilstand in het Palestijnse gebied te bereiken. De luchtacties van Israël in de Gazastrook, die woensdag begonnen, hebben volgens hulpverleners in het Palestijnse gebied aan meer dan 90 mensen het leven gekost. Drie Israëliërs kwamen om.