Meer Nieuws27 okt '12 09:20

Leider Al-Qaeda roept op tot ontvoeringen

Auteur: Fleur de Bruijn

Al-Qaedaleider Ayman al-Zawahiri heeft Egyptenaren opgeroepen hun revolutie weer op te starten. Ze moeten volgens hem aandringen op de invoering van de sharia, de islamitische wetten.

Ook moeten moslims meer westerlingen ontvoeren. Dat liet terrorismemonitor SITE Intelligence Group vrijdag weten. Forums van jihadstrijders gaven een video vrij die SITE vertaalde.

Barack Obama
De geboren Egyptenaar Zawahiri deelde in zijn boodschap ook een sneer uit naar de Amerikaanse president Barack Obama door hem een leugenaar te noemen. Volgens de leider moet de president toegeven dat de Verenigde Staten de oorlog in Irak, Afghanistan en Noord-Afrika hebben verloren.

Strijd net begonnen
Ook de nieuwe Egyptische regering kreeg er van Zawahiri langs. Deze zou corrupt zijn. In de videoboodschap vertelt de van oorsprong Egyptische dokter dat Egyptenaren een regering willen die los staat van Amerikaanse en Palestijnse invloeden. “De strijd is nog niet geleverd, het is net begonnen", vertelde Zawahiri. “Ik roep elke Egyptenaar op de revolutie te voltooien.”

Zawahiri is plaatsvervanger van de vorig jaar gedode Osama Bin Laden.


 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen