Meer Nieuws13 apr '12 21:54Aangepast op 14 apr '12 00:52

FC Zwolle kampioen Jupiler League

Auteur: Melvin Captein

FC Zwolle heeft de titel in de Jupiler League binnengesleept. De club uit Overijssel speelde met 0-0 gelijk en dwong daarmee promotie naar de Eredivisie af.

Voor de ploeg van trainer Art Langeler volstond een gelijkspel tegen FC Eindhoven om de titel in de Jupiler League veilig te stellen. Concurrent Sparta Rotterdam, dat moest winnen bij Almere City FC om Zwolle nog van de eerste plaats te kunnen verdringen, speelde met 1-1 gelijk.

Met nog twee wedstrijden te gaan is Zwolle met acht punten voorsprong niet meer te achterhalen door naast achtervolger Sparta. De ploeg uit Overijssel speelde in 2004 voor het laatst in de eredivisie.

Geen goals
Zwolle kreeg tegen Eindhoven wel wat kansjes, maar een doelpunt bleef uit. Toen Sparta bij Almere 20 minuten voor tijd op voorsprong kwam, leek Zwolle het kampioensfeest een week te moeten uitstellen. De thuisclub maakte vlak voor tijd echter gelijk. Daardoor kon het feest in Zwolle alsnog losbarsten.

Vorig seizoen was Zwolle lang op weg naar een terugkeer op het hoogste niveau. De ploeg van Langeler had halverwege het voetbaljaar 13 punten voorsprong op RKC Waalwijk, maar gaf die marge in de tweede seizoenshelft volledig weg. RKC veroverde de titel, Zwolle slaagde er ook via de nacompetitie niet in te promoveren.

Dronken
Trainer Art Langeler liet weten dronken van geluk te zijn. "Het was superspannend, het leek er op dat het niet zou lukken. Bij een gelijkspel waren we virtueel kampioen en zou het volgende week gebeuren, maar dit is helemaal fantastisch. En ook zó verdiend, zeker ook na vorig seizoen. We zijn gewoon kampioen!''

Volgens aanvoerder Arne Slot is de promotie verdiend. "We hebben bijna twee jaar onafgebroken bovenaan gestaan in de Jupiler League. Helaas hebben we het vorig jaar niet gehaald, maar dit seizoen waren we duidelijk de beste.''

Kippenvel
Topscorer Nassir Maachi kon zijn geluk nauwelijks omschrijven. "Ik heb er kippenvel van."

Bert van Oostveen, directeur van de KNVB, hing de spelers van de Zwolse club de medailles om de nek, waarna onder luid gejuich de schaal geheven mocht worden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen