Meer Nieuws16 jan '12 06:02

Golden Globes voor Clooney en Streep

Auteur: BNR Webredactie

The film The Descendants is zondag bij de uitreiking van de Golden Globes beloond met het felbegeerde beeldje voor beste dramafilm. Hoofdrolspeler George Clooney mocht bovendien de prijs in zijn zak steken voor beste hoofdrolspeler in een dramafilm.

Clooney maakte ook kans op het beeldje voor de beste regisseur voor de film ´The Ides Of March´, maar moest in die categorie zijn legendarische collega Martin Scorsese voor zich dulden. Actrice Meryl Streep werd gelauwerd voor haar vertolking van 'Iron Lady' Margaret Thatcher. Ze won de Golden Globe voor de beste actrice in een dramafilm.

The Artist
De andere grote winnaar was de woordenloze zwart-witkomedie The Artist. De Franse film won in drie categorieën: beste musical/komediefilm, beste muziek en beste acteur in een musical/komediefilm.

Animatiefilm
Ook de film over stripheld Kuifje viel in de prijzen. The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn van regisseur Steven Spielberg werd uitgeroepen tot de beste animatiefilm.

Beste buitenlandse film
De Iraanse dramafilm A Separation sleepte de prijs in de wacht voor de beste buitenlandse film. De dramafilm over een Iraans echtpaar dat wil scheiden, viel eerder ook al in de prijzen op het filmfestival van Berlijn. Daar won de film van regisseur en schrijver Asghar Farhadi onder meer de prijs voor beste film.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen