Meer Nieuws31 dec '11 14:53Aangepast op 31 dec '11 18:31

UPDATE | Sneeuw hindert wintersportverkeer

Auteur: BNR Webredactie

Reizigers die op weg zijn naar de sneeuw in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland, hebben moeite om hun reisbestemming te bereiken door diezelfde sneeuw.

Bestemmingen zijn moeilijker te bereiken en mensen komen later aan, meldt de ANWB.

Mont-Blanctunnel
De Franse autoriteiten hebben zaterdag de Mont-Blanctunnel gesloten vanwege lawinegevaar op de toegangswegen.

De tunnel onder de Mont Blanc is een van de belangrijkste wegen tussen Frankrijk en Italië. Het is niet bekend wanneer de tunnel weer opengaat. Volgens de ANWB zijn er weinig Nederlanders die van deze verbinding gebruik maken.

Toeristen en transportondernemers zijn nu gedwongen om te rijden om hun bestemming te bereiken, bijvoorbeeld via de zuidelijker gelegen Fréjustunnel.

N90
Vermoedelijk zijn er wel wat Nederlanders tijdelijk gestrand op de N90 (Albertville-Val d`Isère). Dat is de toegangsweg naar bekende Franse wintersportplaatsen als Val d`Isère , Tignes en Les Arcs. De weg is rond het middaguur een uur afgesloten geweest wegens een lawine. Daarbij werden twee auto’s geraakt. Er vielen geen gewonden.

Oostenrijk, Zwitserland
In Oostenrijk ligt veel sneeuw op de A12 (Innsbruck-Arlberg) en de Brennerroute.

Ook het verkeer in het oosten van Zwitserland heeft last van sneeuw. Het gaat om het gebied waar wintersportplaatsen als Davos en Arosa liggen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen