Meer Nieuws10 mei '12 12:59Aangepast op 10 mei '12 13:16

Schadevergoeding voor Nederlanderse passagiers Concordia

Auteur: BNR Webredactie

Nog eens twintig Nederlanders hebben een schadevergoeding geaccepteerd van de reder van het gezonken cruiseschip Concordia. Per persoon hebben ze meer dan 11.000 euro ontvangen.

De twintig hadden het aanbod van 11.000 duizend euro eerder geweigerd en onderhandelden verder met de Italiaanse eigenaar van het schip. Letselschade advocaat Sander de Lange heeft dat nu naar eigen zeggen met succes gedaan. De schadevergoeding is hoger uitgevallen dan het eerste aanbod.

Hoeveel hoger wil de advocaat echter niet kwijt. Ongeveer tien Nederlanders hebben het eerste bod van 11.000 euro wel aangenomen. Van de 42 Nederlander die aan boord waren, hebben er dus nu 30 overeenstemming bereikt met de reder.

Nog acht lopende zaken
Advocaat De Lange heeft nu nog acht schadeclaims lopen namens Nederlandse passagiers. Voor hen is het nog te vroeg om een aanbod te accepteren omdat de gevolgen van het ongeluk nog niet te overzien zijn. Volgens de advocaat moeten ze eerst een goed beeld krijgen van de medische behandeling: "Sommige passagiers zijn arbeidsongeschikt geraakt met psychische klachten en dat kan nog jaren duren."

Schipbreuk
Het cruiseschip Costa Concordia liep op 13 januari op de rotsen bij het eilandje Isola del Giglio voor de Italiaanse kust. Van de 4200 opvarenden kwamen 32 mensen om het leven. Aan boord waren 42 Nederlanders. De kapitein van de Costa Concordia en enkele andere verdachten hangt een strafproces boven het hoofd. De Italiaanse eigenaar van het schip heeft meer dan 2 miljoen euro aan schadevergoeding betaald aan 235 Franse passagiers. Zij kregen 9000 euro per persoon.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen