Meer Nieuws3 mrt '12 16:06

Slideshow | Weggeblazen als een stukje speelgoed

Auteur: Marjan van den Berg

Zeker 31 mensen zijn vrijdag in het midden van de Verenigde Staten omgekomen door tornado-geweld.

Het totale aantal dodelijke slachtoffers door tornado's in één week is daardoor opgelopen tot 41. Er wordt nog gezocht naar veel vermisten.

De tornado's hebben huizen versplinterd en auto's weggeblazen. Trucks en autobussen werden als speelgoed over het landschap verspreid. "We zijn geen partij als Moeder Natuur op haar slechtst is'', zei gouverneur Mitch Daniels van Indiana tegen CNN.

Weggevaagd
Een klein plaatsje in de staat Indiana is volgens getuigen zelfs vrijwel weggevaagd door een wervelwind. Senator Dan Coats: "Dat is onze informatie: Marysville bestaat niet meer."

Bij het plaatsje Henryville in Indiana zochten de autoriteiten met nachtzichtapparatuur en speurhonden naar een vermist jongetje van 9 jaar.

In Salem, op enkele tientallen kilometers van Henryville, vond de politie een meisje van ongeveer 1,5 jaar levend in een veld. Ze was alleen.

Er komt nog meer
De National Weather Service had meldingen gekregen van 83 tornado's in acht staten. De stormen leken zaterdag iets af te zwakken. Toch vreest de Weather Service Storm Prediction Center in Oklahoma dat er de komende uren nieuwe tornado's gevormd worden.

In het tornadoseizoen van vorig jaar vonden 545 mensen de dood. Dat was het dodelijkste tornadoseizoen sinds 1936.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen