Meer Nieuws7 jun '12 12:38

Ballast Nedam ligt weer onder vuur

Auteur: Thijs Baas

Ballast Nedam wordt weer verdacht van belastingfraude. Het OM en de FIOD zijn een strafrechtelijk onderzoek gestart naar "betalingen aan buitenlandse agenten in de periode 1996-2004", meldt het bouwbedrijf.

In januari meldde Ballast Nedam al dat het in verband met deze zaak een intern onderzoek was gestart met een intern onderzoek. Het bouwbedrijf heeft beloofd zijn volledige medewerking te geven aan dat onderzoek. Er zijn geen mededelingen gedaan over de omvang van de fraude en eventuele getroffen voorzieningen.

Eerder onderzoek
Een jaar eerder erkende het bouwbedrijf dat het onderzoek betrekking had op de periode 1998 tot 2001. Een woordvoerster van het bedrijf ging toen bewust niet inhoudelijk in op het verschil met de onderzoeksperiode die donderdag werd genoemd. 

Ook op het voorstel van vorig jaar om de mogelijkheid van een aangifte te onderzoeken ging de woordvoerster niet in. Het is volgens haar niet bekend hoe lang het onderzoek gaat duren.

In de bouwfraude-affaire liep Ballast Nedam uiteindelijk aan tegen een boete van 14,5 miljoen euro. Dat werd eerder al verlaagd tot 7,9 miljoen euro en vorige maand tot 1,5 miljoen euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen