Meer Nieuws27 feb '12 10:14

Berichtgeving Friso kost NRC abonnees

Auteur: Harmen Simon Teunis

NRC Handelsblad heeft tot vrijdag in totaal 95 opzeggen binnengekregen. De krant kreeg verder honderden reacties na een omstreden artikel over de gezonheidstoestand van Prins Friso.

Maar er waren niet alleen negatieve reacties op de berichtgeving. Volgens uitgever Hans Nijenhuis was het bericht in ieder geval voor één man aanleiding om juist een abonnee te worden. "Die vond onze berichtgeving over de prins juist heel goed", aldus Nijenhuis.

NRC-journaliste Jannetje Koelewijn schreef een paar dagen na het ongeval dat de prins geen schedelbasisfractuur had. Haar man, neurochirurg Kees Tulleken, was de bron van het verhaal. Dat leidde tot een storm van kritiek, niet in het minst in de medische wereld.

Nijenhuis zegt overigens niet wakker te liggen van de cijfers. "Veel kranten verliezen per jaar gemiddeld 40.000 mensen."

Hoofdredacteur Peter Vandermeersch betreurde vrijdagavond in een column in de krant dat in het artikel een te rooskleurig beeld is geschetst van de medische toestand van prins Friso. Die dag werd bekend dat de prins ernstige hersenschade heeft opgelopen bij zijn ongeval.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen