Meer Nieuws25 dec '12 08:22

Paus: leg gadgets weg en geef God ruimte

Auteur: Melvin Captein

Paus Benedictus XVI heeft mensen opgeroepen om ruimte voor God te vinden in hun snelle levens met de laatste elektronische gadgets.

Hij deed dat in de nachtmis van gisteravond in de Sint-Pietersbasiliek voor zo'n 10.000 mensen. Nog eens miljoenen anderen zagen de toespraak op televisie.

"Hoe sneller we ons kunnen verplaatsen, hoe efficiënter onze tijdbesparende apparaten, des te minder tijd we hebben. En God? Die vraag lijkt nooit urgent. Onze tijd is al helemaal gevuld'', aldus Benedictus. ,,We zijn zo 'vol' van onszelf dat er geen ruimte over is voor God. En dat betekent dat ook voor anderen geen ruimte is; voor kinderen, voor de armen, voor de vreemdeling''.

Oplossing voor Syrië
De paus sprak zich uit tegen de gedachte dat er vrede komt als mensen religie afzweren. Volgens de paus klopt het dat religie gecorrumpeerd kan raken als mensen God vereenzelvigen met hun eigen belangen, maar is het ook waar dat krachten van verzoening en goedheid zijn ontstaan uit het geloof.

De 85-jarige paus riep ook op een oplossing te vinden voor het Israëlisch-Arabische conflict en de burgeroorlog in Syrië

Gerelateerde artikelen