Meer Nieuws16 okt '12 11:18Aangepast op 16 okt '12 17:37

Groot aantal invallen in Twente

Auteur: Pieter van den Akker

De nationale recherche en de regiopolitie Twente zijn bezig met een grote interventie-actie in heel Twente. In een aantal panden, waaronder het clubhuis van motorclub Satudarah in Enschede, worden invallen gedaan.

Waar de politie precies naar zoekt valt volgens Wim de Bruin van het Landelijk Parket van het OM nog niet te zeggen. Hij vertelde dinsdagochtend op BNR: "De doorzoekingen zijn nog gaande."

Toelichting
Pas in de loop van de middag of het begin van de avond kan 'een toelichting over de aard en het doel van het onderzoek' worden gegeven, aldus De Bruin. Over de doorzoeking bij Satudarah wilde hij kwijt: "Die is vanochtend om 8 uur begonnen en is op dit moment (11.15 uur, red.) nog altijd gaande. Er wordt ook op andere plaatsen gezocht, maar het aantal doorzoekingen wordt vanmiddag pas bekendgemaakt."

Het gaat om een strafrechtelijk onderzoek van de nationale recherche, aldus De Bruin. "Het loopt al langer. Vandaag wordt gezocht naar bewijsmateriaal voor strafbare feiten."

Militairen
Er zijn militairen ingezet die speciaal zijn opgeleid voor het ontdekken van verborgen plaatsen. Het gaat om militairen van het zogeheten Advanced Search Team van Defensie. "Alles bij elkaar gaat het om tientallen politiemensen en militairen."

In tegenstelling tot wat verschillende media meldden doet de Explosieven Opruimingsdienst niet mee aan de actie, voegde De Bruin er nog aan toe.

In beslag
Er zijn al spullen in beslag genomen, maar welke zaken dat precies betreft kon het OM nog niet zeggen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen