Meer Nieuws3 dec '11 09:51

Iraanse diplomaten als helden ontvangen

Auteur: BNR Webredactie

Iraanse ambassadeurs die uit Groot-Brittanië zijn gezet na de bestorming van de Britse ambassade in Teheran, zijn bij thuiskomst in Iran met gejuich ontvangen. Aanhangers hadden bloemen bij zich en zongen "Dood aan Engeland".

"Spionnen ambassade voor altijd gesloten", stond te lezen op een van de vele borden die de bijna 100 aanhangers omhoog hielden toen zij de ambassadeurs ontvingen op het Imam Khomeini vliegveld, meldt persbureau Reuters.

Groot-Brittannië heeft de volledige diplomatieke staf geëvacueerd en haar ambassade in Teheran gesloten, nadat deze dinsdag werd bestormd. Frankrijk, Duitsland, Italië en Nederland hebben uit protest ook hun ambassades in Iran gesloten.

Isolement
Iran loopt het risico steeds verder te isoleren nu veel landen de bestorming van de Britse ambassade sterk veroordeeld hebben. Eerder werden al verschillende sancties ingesteld tegen Iran door het nucleaire programma waarvan veel landen denken dat het bedoeld is om atoomwapens te maken. Teheran ontkent deze beschuldiging overigens.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen