Meer Nieuws9 aug '12 15:03

Politieke comeback Berlusconi?

Auteur: Melvin Captein

Oud-premier Silvio Berlusconi leek voorgoed van het politieke toneel verdwenen, maar achter de coulissen lonkt een mogelijke comeback. Zijn oude partij wil hem weer op het pluche hebben.

Als Berlusconi wil, leidt hij zijn partij volgend jaar bij de parlementsverkiezingen. Dat heeft de huidige leider van de partij Volk van de Vrijheid (PDL), Angelino Alfano, gezegd tegen de publieke omroep RAI. Berlusconi zelf heeft nog niets losgelaten over een comeback.

Monti
De door seks- en fraudeschandalen omstreden Berlusconi moest in november opstappen als premier toen Italië dreigde te bezwijken onder financieel-economische problemen. Hij werd opgevolgd door de partijloze econoom Mario Monti.

Lega Nord
Alfano zegt ook dat hij de oude centrumrechtse alliantie met de Lega Nord nieuw leven in wil blazen. Berlusconi heeft jaren met de separatisten onder leiding van Umberto Bossi geregeerd, maar vorig jaar kwam het tot een breuk. Volgens Alfano moet het bondgenootschap in 2013 in ere worden hersteld om te voorkomen dat het rijke noorden van Italië in handen van het centrumlinkse kamp valt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen