Meer Nieuws26 apr '12 15:47

Geen boekpresentatie Wilders

Auteur: Bart Tuinman

De officiële publicatie van het boek van Geert Wilders in de Verenigde Staten zal niet samengaan met een boekpresentatie. Wilders leek eerder te zeggen dat hij zijn werk in New York zou presenteren.

Volgens uitgever Regnery is dat niet het geval. Wilders zal op 1 mei alleen Amerikaanse tv- en radiostations te woord staan. Op 24 maart twitterde de PVV-leider dat het boek bij de drukker lag. "Presentatie op dinsdag 1 mei in New York", schreef hij toen.

Verbaasd
"Ik ben niet op de hoogte van een boekpresentatie", zegt publiciteitsmedewerker Laura Bentz van Regnery, een conservatieve uitgever in Washington. Ze stelt verbaasd te zijn over de vele vragen van vooral Nederlandse media over de boekpresentatie.

Veiligheid
"Dat is blijkbaar een misverstand" Bentz zegt "om veiligheidsredenen" niet te kunnen zeggen, welke Amerikaanse media Wilders op 1 mei interviewen.

Boek
Het boek Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me mag dan pas volgende week officieel worden gepubliceerd, het is in de VS al sinds 19 april beschikbaar. Het boek is geschreven voor Amerikaanse lezers. De toon van de PPV-leider is mild. In het laatste hoofdstuk blikt hij trots terug op alles wat de PVV op het gebied van immigratie heeft bereikt door de steun aan het minderheidskabinet-Rutte. Dat deel is na de val van het kabinet achterhaald.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen