Meer Nieuws2 jun '12 23:37Aangepast op 3 jun '12 01:25

Nijpels: niemand wil met de SP regeren

Auteur: Fleur de Bruijn

Als Roemer de grootste wordt, is de kans klein dat hij een meerderheid krijgt, want niemand wil met hem regeren." Dit zei Ed Nijpels zaterdag in Met het Oog op Morgen.

Ed Nijpels zegt dat de SP nu hard bezig is om verkering te krijgen met andere partijen. "Ik heb nog nooit een partij gezien die zo kwijlt naar de macht als de SP."

Compromissen leren sluiten
Volgens Nijpels heeft de SP geleerd van de vorige grote verkiezingsoverwinning, toen de Socialisten met 25 zetels in de Kamer kwamen, maar uiteindelijk met lege handen bleven: "De SP heeft geleerd dat als je invloed wilt hebben, je in het kabinet moet zitten en dan moet je compromissen sluiten."

Volgens de VVD'er is het positief dat de SP zich qua standpunten aan het verbreden is, "maar Roemer moet wel oppassen dat hij op de sociaal-economische onderbouwing niet onderuit gaat". 

Kritisch op de VVD
Nijpels is ook kritisch op zijn eigen VVD en dan specifiek over het feit dat de partij, waar hij ooit fractievoorzitter van was, wil terugkomen op de maatregelen omtrent de reiskostenvergoeding. Het belasten van de reiskostenvergoeding was een belangrijke bezuiniging uit het lente-akkoord. "Wij hebben de pest aan lastenverzwaringen, maar als je een compromis sluit, dan moet je je daar wel aan houden, anders snap de kiezer er niets meer van."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen