Meer Nieuws1 jun '12 19:46

Akkoord over politie-cao

Auteur: Harmen Simon Teunis

De politiebonden en minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie zijn het vrijdag eens geworden over een nieuwe cao. Dat liet vakbond ACP weten.

Over de inhoud van het onderhandelingsresultaat wordt niets naar buiten gebracht. Alle politiemensen krijgen maandag de inhoud voorgelegd. In de dagen daarna volgen ledenraadplegingen.

Opstelten blij
Minister Opstelten liet weten blij te zijn dat er een resultaat ligt na lang onderhandelen. Het ministerie wil verder niets kwijt over het akkoord. Dat is zo afgesproken met de vakbonden, aldus een woordvoerder van het departement.

Onderhandelingen
De onderhandelingen verliepen moeizaam en duurden ongeveer een half jaar. De politiebonden hebben lang actie gevoerd voor een nieuwe cao. Zo schreven ze geen bonnen uit voor kleine overtredingen. Die acties hebben de overheid volgens de ACP miljoenen gekost. Ook is stapvoets gereden op belangrijke toegangswegen.

De bonden roepen alle leden op om massaal naar de ledenraadplegingen te gaan. De onderhandelaars van de bonden leggen het pakket afspraken met een positief advies aan de leden voor.

Gerelateerde artikelen