Meer Nieuws28 mrt '12 05:28

Politieverhoren Robert M. te zien tijdens zitting

Auteur: Harmen Simon Teunis

Het Openbaar Ministerie wil vandaag een 20 minuten durende video van het politieverhoor van Robert M. laten zien. Hiermee wil het OM aantonen dat Robert M weinig tot geen spijt heeft van zijn misdaden. Dat heeft het OM bevestigd aan BNR Nieuwsradio.

Het was de verdediging die als eerste aan de rechter vroeg om delen van het politieverhoor te laten zien in de rechtszaak. Volgens hen toont Robert M. tijdens de verhoren juist wel veel berouw toont voor zijn daden. De rechter stemde hierin toe. Het OM wilde daarna ook een video inbrengen. Ook dat verzoek werd door de rechtbank goedgekeurd.

Gisteren liet de verdediging de rechtbank weten af te zien van vertoning van de video. Ze zouden het technisch niet rond hebben gekregen. Het Openbaar ministerie claimt dat er maar weinig momenten zijn waarop Robert M zich leek te beseffen wat de impact van zijn daden is.

Ongebruikelijk
"Het is vrij ongebruikelijk dat de videobeelden worden getoond. Het is meestal op verzoek van de verdediging, om te laten zien wat er echt gebeurd is in een verhoorkamer", legt strafrechtadvocaat Peter Plasman.

Spreektijd
Of het OM de video ook daadwerkelijk laat afspelen, hangt af van de inhoud van de verklaring die Robert M. vandaag mag afleggen. Hij krijgt anderhalf uur spreektijd.

"De verdachte heeft natuurlijk constant spreekrecht als hij praat. Op deze manier gebeurt het niet vaak, maar aan de andere kant; als de verdachte zijn eigen verdediging wil doen, dan mag dat ook", aldus Plasman.

BNR-verslaggever Harmen van der Veen is vandaag ook weer aanwezig bij de zitting en doet uitgebreid verslag op zender.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen