Meer Nieuws14 mrt '12 18:47

Robert M. heeft spijt

Auteur: Fleur de Bruijn

Robert M. heeft wel degelijk spijt van zijn daden, hoewel hij dat wegens tijdgebrek vandaag niet heeft kunnen uitspreken.

Dat zei R.'s advocaat Willem Anker tegen BNR's Harmen van der Veen. "Hij heeft hier nooit in verzeild willen raken. Het is hem overkomen. Hij heeft het in zijn verklaring een vloek genoemd, daar heeft hij nooit om gevraagd."

Worsteling
Anker herhaalde wat M. eerder zei: hij zou in zijn jeugd geworsteld hebben met zijn gevoelens. Volgens de advocaat is hij ook bij een huisarts geweest, maar die zou het probleem niet hebben gezien. "Hij heeft uiteindelijk een keuze gemaakt om zichzelf niet om het leven te brengen."

All the way
Uiteindelijk is M. naar Nederland vertrokken en is hij, zoals Van der Veen het omschreef, "all the way gegaan". Anker herhaalde deze woorden niet, maar zei dat zijn cliënt zichzelf vanaf dat moment inderdaad niet meer kon afremmen. "Maar daar zal later in het proces nog uitgebreider over gesproken worden."

Inperken
Er is in de verklaring niet gesproken over de slachtoffers of de kinderen. Anker heeft niet geholpen om de verklaring op te stellen, maar "hij zal zijn moment nog wel krijgen".

Anker benadrukte het belang dat zijn cliënt hechtte aan openheid over zijn jeugd en zijn worsteling. "De verdediging mag een zegje doen, het Openbaar Ministerie en hij dus ook".


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen