Meer Nieuws5 jan '12 16:12

McClaren nieuwe coach Twente [Update]

Auteur: Anne-Greet Haars

De kogel is door de kerk: FC Twente heeft donderdag Steve McClaren voor de tweede keer aangesteld als hoofdtrainer.

De 50-jarige Engelsman volgt Co Adriaanse op, die dinsdag werd ontslagen. McClaren werkte tussen 2008 en 2010 ook in Enschede en bezorgde FC Twente toen de eerste landstitel ooit.

Contract
McClaren kwam met de clubleiding een contract voor 2,5 jaar overeen. De voormalige bondscoach van Engeland wordt vrijdag gepresenteerd in de Grolsch Veste en reist een dag later de selectie achterna naar Gran Canaria, waar FC Twente tot 14 januari op trainingskamp is.

Loopbaan McClaren
Na het behalen van de landstitel in 2010 vertrok McClaren uit Enschede. Hij koos voor een lucratief avontuur bij VfL Wolfsburg, maar werd in februari 2011 ontslagen door de Duitse club vanwege de tegenvallende resultaten. In juni keerde McClaren bij Nottingham Forest terug in de Engelse competitie, maar ook daar hield hij het niet lang vol. Begin oktober stapte de Engelsman op, omdat de beloofde versterkingen uitbleven en het elftal matig presteerde.

McClaren maakt 21 januari tegen RKC Waalwijk zijn officiële rentree op de bank bij Twente. De Tukkers hebben halverwege het seizoen 5 punten achterstand op koploper AZ. In de zestiende finales van de Europa League staat FC Twente tegenover Steaua Boekarest.

Gerelateerde artikelen