Meer Nieuws18 feb '12 15:06Aangepast op 21 feb '12 08:40

Beperkt aantal bezoekers naar prins

Auteur: Bart Tuinman

Het medische team in Oostenrijk dat prins Johan Friso behandelt, heeft verzocht het aantal bezoekers naar de prins de komende tijd beperkt te houden.

Dat staat in de laatste bekendmaking van de Rijksvoorlichtingsdienst zaterdagmiddag. Volgens de RVD is er geen verandering opgetreden in de gezondheidssituatie van de prins.

Bezoek
Koningin Beatrix en prinses Mabel, de vrouw van prins Johan Friso, hebben zaterdagmiddag rond half drie het academisch ziekenhuis in Innsbruck verlaten. Ze zouden terugkeren naar Lech, waar Friso vrijdag bedolven raakte onder een lawine. De prins wordt in Innsbruck behandeld.

Koningin Beatrix en prinses Mabel, de vrouw van prins Friso, waren zaterdagmiddag tegen half 1 weer aangekomen bij het academisch ziekenhuis in Innsbruck. Ze ondersteunden elkaar toen ze uit de auto stapten. Beatrix en Mabel zagen er zwaar getekend uit en keken diep bedroefd. Voor het ziekenhuis stonden meer dan 60 man van de pers om de aankomst te registreren. De koningin en de prinses stonden de pers niet te woord.

Beatrix en Mabel verbleven vrijdag tot het begin van de avond in Innsbruck bij prins Friso. Daarna keerden zij terug naar Lech, waar zij de nacht doorbrachten.

Medeleven
Prins Willem-Alexander heeft zaterdag zijn dank uitgesproken voor het medeleven van mensen met de koninklijke familie na het ski-ongeluk van prins Johan Friso. Willem-Alexander verklaarde in het Duits het medeleven van mensen op prijs te stellen en te hopen dat de familie verder met rust gelaten zou worden. Over de toestand van zijn broer Friso kon hij niets zeggen. "We weten niets", aldus Willem-Alexander die omstanders voor verdere informatie verwees naar de RVD.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen