Meer Nieuws18 feb '12 17:49Aangepast op 21 feb '12 08:40

Oostenrijkse politie onderzoekt nalatigheid

Auteur: Thijs Baas

Prins Johan Friso droeg vrijdag wel degelijk een helm toen hij werd overvallen door een lawine.

Dat heeft Hermann Fercher, hoofd van de VVV in Lech, tegen de NOS gezegd. Eerder was al wel bekend dat de prins een zender bij zich droeg waarmee hij een signaal kon afgeven toen hij onder de sneeuw lag.

De Oostenrijkse politie stelt naar aanleiding van het ongeluk van prins Johan Friso een onderzoek in naar mogelijke 'nalatigheid bij het toebrengen van lichamelijk letsel'. Het betreft een standaard onderzoek, dat bij dergelijke lawineongevallen altijd wordt ingesteld. De autoriteiten in Lech meldden dat zaterdagmiddag tijdens een persconferentie.

Volgens een woordvoerder van de politie zal het Openbaar Ministerie in een later stadium bepalen of er iemand naar aanleiding van het incident voor vervolging in aanmerking komt.

Oostenrijker
Bij het ongeval waarbij Johan Friso vrijdag bedolven raakte onder een lawine was de prins in het gezelschap van een 42-jarige Oostenrijker. De politie wil ook andere personen ondervragen die zich in de buurt bevonden toen de sneeuwmassa begon te schuiven.

Nieuwe lawine
De toestand van Friso is nog altijd stabiel, maar niet buiten levensgevaar. Zaterdagmiddag was in de buurt van Lech een nieuwe lawine. Één persoon wordt vermist, meldde burgemeester Ludwig Muxel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen