Meer Nieuws17 apr '12 14:52

Damschreeuwer weer in de boeien

Auteur: Melvin Captein

De Damschreeuwer is vanochtend door de Amsterdamse politie opgepakt tijdens het bezoek van de Turkse president Gül. Hij weigerde mee te werken met de politie en werd in de boeien geslagen.

De Turkse premier Abdullah Gül werd ’s ochtends bij het Koninklijk Paleis op de Dam onthaald door koningin Beatrix voor een driedaags staatsbezoek. Toen hij daarna een krans wilde leggen bij het Nationaal Monument verscheen Damschreeuwer Gennaro P. ten tonele. Toen de toezichthouders hem verzochten het gebied te verlaten zou hij een agent beledigd hebben, waarop hij in de kraag werd gegrepen.

Zelfde plaats delict
De Damschreeuwer zorgde op 4 mei 2010 voor grote consternatie door te schreeuwen tijdens de twee minuten stilte op de Dam. Zijn gebrul veroorzaakte veel paniek, waardoor veel mensen gewond raakten. Nu is hij dus op dezelfde plaats delict weer te ver gegaan.

Na zijn actie werd Gennaro P. eerder dit jaar veroordeeld tot zestien maanden cel, waarvan acht voorwaardelijk. In maart werd hij weer opgepakt bij het Concertgebouw in Amsterdam. Koningin Beatrix zou daar later die dag aanwezig zijn en een verwarde P. werd daarom tijdelijk op het politiebureau vastgehouden.

Noodverordening
In verband met het bezoek van Gül geldt er vandaag een noodverordening rondom de Dam. Ook op andere plaatsen die de president aandoet zijn maatregelen genomen. De politie mag daar preventief fouilleren en is extra op haar hoede.

Gerelateerde artikelen