Meer Nieuws10 mei '12 15:52

VNG houdt vast aan loonsverhoging

Auteur: Fleur de Bruijn

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) houdt vast aan de loonsverhoging voor 180.000 gemeenteambtenaren die vorige maand is afgesproken.

Minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken zei begin deze maand dat de salarissen van gemeenteambtenaren moeten worden bevroren. Een loonstijging zou volgens haar niet passen in deze huidige tijd van bezuinigingen.

Nullijn
In het akkoord dat minister Jan Kees de Jager van Financiën sloot met VVD, CDA, D66, GroenLinks en Christenunie over de begroting van volgend jaar is afgesproken dat de nullijn voor ambtenaren in 2012 en 2013 gaat gelden.

Modernisering
De VNG legt het vorige maand gesloten cao-akkoord nu met positief advies voor aan de gemeenten. In dat principeakkoord is onder meer afgesproken dat gemeenteambtenaren er dit en volgend jaar 1 procent op vooruitgaan. “De afspraken over de modernisering van de cao zijn noodzakelijk gezien de reorganisaties waar gemeenten voor staan. Het is een belangrijk akkoord voor de toekomst van gemeenten", aldus Jantine Kriens van de VNG.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen