Meer Nieuws21 aug '11 10:26Aangepast op 21 aug '11 13:34

Code oranje voor zuiden en oosten

Auteur: Harmen Simon Teunis

Het KNMI heeft zondagochtend voor vier provincies een code oranje afgegeven, een waarschuwing voor extreem weer. Het gaat om Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel. Daarmee is de code voor deze provincies opgeschaald van code geel.

In de rest van het land blijft de code geel voorlopig gelden. Volgens het KNMI zullen vooral halverwege de middag stevige onweersbuien over het land trekken, vanuit het zuidwesten naar het noordoosten.

In het zuiden en zuidoosten zal het weer vermoedelijk het meeste overlast veroorzaken. Daar worden hagel en zware windstoten verwacht van tussen de 75 en 90 kiloemter per uur. Plaatselijk kunnen de windstoten oplopen tot een snelheid van 100 kilometer per uur.

Lowlands en Bavaria City Racing

Ook voor de provincie Flevoland, waar muziekfestival Lowlands zijn laatste dag beleeft, geldt de code geel. De organisatie is extra alert door het drama van donderdag op Pukkelpop, in België. Door zwaar noodweer kwamen daar vijf bezoekers om het leven.

Volgens WeerOnline kunnen de hevige en korte buien zeer lokaal wateroverlast veroorzaken. Extreme valwinden zijn volgens WeerOnline ook niet helemaal uitgesloten. Een woordvoerder verwacht dat zowel Lowlands als het Rotterdamse evenement Bavaria City Racing het zondag in elk geval niet helemaal drooghouden. Het slechte weer zal later op de avond voorbij zijn.

Gerelateerde artikelen