Meer Nieuws15 nov '11 21:33

Londen wil opnieuw Occupykamp opbreken

Auteur: BNR Webredactie

Het gemeentebestuur van Londen gaat opnieuw proberen langs juridische weg het kamp van de Occupybeweging bij St Paul's Cathedral weg te krijgen.

De pogingen waren twee weken opgeschort voor onderhandelingen met de betogers, maar die hebben volgens Stuart Fraser van de gemeente "een redelijk aanbod'' om met ingang van het nieuwe jaar te vertrekken naast zich neergelegd.

Op het terrein bij de anglicaanse kerk in het financiële hart van de Britse hoofdstad staan ongeveer 200 tenten. De demonstranten, die betogen tegen onder meer de macht van de banken, hebben dinsdag een brief gekregen waarin hun wordt gevraagd hun tenten en uitrusting weg te halen. Als ze dat weigeren volgen juridische stappen.

De 17e-eeuwse St Paul's Cathedral was vorige maand in verband met het kamp een week gesloten. Dominee Giles Fraser, die sympathiseerde met de betogers, diende zijn ontslag in en deken Graeme Knowles nam op 1 november ontslag, nadat de kerkleiding veel kritiek had gekregen op haar pogingen om van het kamp af te komen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen