Meer Nieuws1 nov '11 08:18

Arrestaties na rellen in Londen

Auteur: BNR Webredactie

Politie en actievoerders hebben vannacht gevochten bij het parlement in Londen. De politie arresteerde zeker twaalf betogers, meldt de BBC.

De betogers zeiden dat ze zich bij het parlement hadden verzameld om op vreedzame wijze Halloween te vieren. Na middernacht draaide de bijeenkomst echter uit op een protest tegen een wetsvoorstel over het strafbaar maken van kraken.

Verboden
De politie probeerde de betogers daarna weg te sturen. Het is verboden zonder toestemming te betogen bij het paleis van Westminster, waar het Britse parlement zetelt. Volgens de BBC weigerden circa 50 mensen gehoor te geven aan het bevel om te vertrekken. De politie pakte vervolgens een aantal personen uit de groep op.

Occupy
De politie vreesde dat de actievoerders bij Westminster een tentenkamp zouden opzetten. Leden van de Occupybeweging die ageren tegen de uitwassen van het kapitalisme, zetten eerder zo'n tentenkamp op bij St Paul's kathedraal in Londen. De Londense autoriteiten hebben de Occupybetogers gezegd dat ze hun tenten binnen 48 uur moeten weghalen omdat anders juridische stappen volgen.

Gerelateerde artikelen