Meer Nieuws5 jan '12 11:00Aangepast op 5 jan '12 11:19

Bejaarde supporter overlijdt na karatetrap

Auteur: BNR Webredactie

De 77-jarige voetbalsupporter die in december ernstig gewond raakte toen hij werd mishandeld door een amateurvoetballer, is overleden.

De supporter van OSV werd getrapt door een speler van Sporting Noord toen hij liet merken dat hij het eens was met een beslissing van de scheidsrechter om een speler van het veld te sturen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis.

Na de mishandeling moesten artsen zijn milt verwijderen vanwege een interne bloeding. De man werd ook enige tijd kunstmatig in coma gehouden, maar daaruit was hij ontwaakt.

De verdachte zit nog vast. Sporting Noord heeft hem geroyeerd.

Door het lint
Het incident gebeurde begin december tijdens een wedstrijd tussen de Amsterdamse clubs: Sporting Noord en OSV. De 32-jarige verdachte speelt voor Sporting Noord, het slachtoffer was supporter van OSV. De vermeende dader kreeg een rode kaart en zou door het lint zijn gegaan toen de 77-jarige man zich instemmend uitliet over het uitdelen van de kaart. De amateurvoetballer zou hem toen een schop hebben gegeven.

Verdacht
Het OM onderzoekt nog of het slachtoffer is overleden aan de gevolgen van de mishandeling in december. Vooralsnog verzwaart het de verdenking tegen de verdachte niet. Die wordt nu nog steeds verdacht van poging tot doodslag dan wel zware mishandeling.
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen