Meer Nieuws29 feb '12 11:45

Politieonderzoek op terrein Hells Angels

Auteur: Pieter van den Akker

De politie is op het oude terrein van de Hells Angels aan de H.J.E. Wenckebachweg in Amsterdam bezig met een zoekactie. Waarnaar er wordt gezocht is niet bekend.

Het terrein is afgezet met een zwart doek en er staan een graafmachine en een container klaar. Ook zijn er deskundigen van het Nederlands Forenisch Instituut aanwezig.

De politie liet weten dat er forensisch onderzoek plaatsvindt, maar doet in belang van het onderzoek geen nadere mededelingen.

"Grof geschut", constateert BNR-verslaggever Harmen van der Veen, die bij het terrein is. Of hij een idee heeft waarnaar er wordt gezocht? "Forsensische opsporing zoekt naar menselijke resten, dus wat dat betreft kan het bijna niet anders. Het zou heel dom zijn als de Hells Angels hier iets verdachts hebben achtergelaten. Hoe dan ook, pottenkijkers zijn niet gewenst en deze plek is een plaats delict geworden."

Onteigend
De Hells Angels verlieten hun clubterrein ongeveer een maand geleden, nadat ze er veertig jaar hadden doorgebracht. De gemeente wil het gebied herontwikkelen en na een onteigeningsprocedure moest de motorclub vertrekken. De Angels kregen wel 400 duizend euro mee.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen