Meer Nieuws30 jan '12 10:53Aangepast op 30 jan '12 14:14

Hells Angels vertrokken

Auteur: Fleur de Bruijn

De mannen van de Amsterdamse motorclub Hells Angels hebben hun clubterrein aan de H.J.E. Wenckebachweg in Amsterdam verlaten.

Maandagochtend rond half elf droeg de motorclub de sleutel over aan de gemeente. Direct daarna arriveerde de sloopmachine die later op de dag clubhuis Angel Place gaat afbreken.

Vier ton voor Angels
De Hells Angels zaten zo’n vier decennia aan de H.J.E. Wenckebachweg. De gemeente wil het gebied waar hun clubterrein ligt echter gaan herontwikkelen en na een onteigeningsprocedure moest de motorclub vertrekken. Op last van de rechter krijgen de Angels wel 400.000 euro mee.

Nieuwe plek?
Het is niet duidelijk waar de motorclub nu naartoe gaat. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft gezegd dat hij er alles aan zal doen te voorkomen dat de Angels een nieuwe plek in de hoofdstad krijgen. Ook de buurgemeente Diemen heeft al laten weten dat ze daar niet welkom zijn.

Maandag stapt ook Daniël Uneputty (Unu) op als president van de Amsterdamse Hells Angels. Hij was dat sinds 2004. Uneputty liet zaterdag weten dat de naam van zijn opvolger intern al bekend is, maar dat de persoon in kwestie dat te zijner tijd zelf wereldkundig zal maken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen