Meer Nieuws3 mei '12 16:02

5 jaar cel voor Pyromaan 't Zand

Auteur: Bart Tuinman

De pyromaan van 't Zandt moet opnieuw de cel in. Hij moet 5 jaar de cel in. Volgens de rechter in Groningen is hij schuldig aan vier brandstichtingen en een reeks inbraken in Groningen.

De 24-jarige Johnny B. is een bekende van justitie. In 2007 werd hij verdacht van een lange reeks geruchtmakende branden in zijn woonplaats 't Zandt, in het noorden van de provincie. Ondanks de massale inzet van politie en leger kon hij toen gelinkt worden aan slechts drie branden.

Onveiligheid
Volgens de rechtbank heeft B. zich schuldig gemaakt aan ernstige strafbare feiten die bovendien hebben geleid tot heftige gevoelens van onveiligheid in de samenleving. Eén van de brandstichtingen leverde gevaar op voor mensen. De rechtbank rekent het B. bovendien zwaar aan dat hij in de fout ging, terwijl hij nog in een proeftijd liep van de vorige veroordeling.

Bewijs
Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden een celstraf geëist van 7 jaar. De rechtbank gaat iets lager zitten omdat drie brandstichtingen niet kunnen worden bewezen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen