Meer Nieuws8 sep '12 19:50

Buma winnaar verkiezingsquiz Jeugdjournaal

Auteur: Harmen Simon Teunis

CDA-lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma is zaterdag uitgeroepen tot winnaar van de verkiezingsquiz van het Jeugdjournaal.

De CDA-leider zong zonder probleem het refrein van een van de nummers van rapper Gers Pardoel mee. Dankzij zijn dochter wist hij waar de afkorting bff (best friends for ever) voor stond.

Premier Mark Rutte deed het aanzienlijk minder; hij had geen enkele vraag goed. PVV-leider Geert Wilders wist een vraag goed te beantwoorden.

De vragen van de kinderen aan de ontspannen lijsttrekers leverden leuke weetjes op. Zo biechtte Rutte op dat hij ooit door de politie aan de kant is gezet, omdat hij achter het stuur zat te telefoneren. "Daar hadden ze gelijk in. Het is ook gevaarlijk."

Roemer heeft hoogtevrees
SP-leider Emile Roemer blijkt "enorme hoogtevrees" te hebben en Buma gaat om de week naar de kerk. "Ik ben heel veel weg, dus ik vind dat ik op zondag best weleens bij mijn kinderen mag zijn."

Wilders' uitleg dat hij voor de dierenpolitie blijft knokken omdat hij een groot hart heeft voor dieren, valt goed bij in elk geval een meisje in de studio. Ze zegt dat zij het heel belangrijk vindt dat er goed voor de dieren wordt gezorgd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen