Meer Nieuws12 mrt '12 08:22Aangepast op 12 mrt '12 08:53

Taliban zweert wraak na moorden

Auteur: Edme Koorstra

De taliban belooft wraak te nemen, nadat een Amerikaanse militair in het zuiden van Afghanistan een bloedbad aanrichtte onder burgers.

De taliban zal terugslaan tegen de "Amerikaanse primitievelingen'', die volgens hen "ziek van geest'' zijn. Bij het bloedbad kwamen zestien mensen om het leven.

'Barbaren'
"Kinderen, vrouwen en ouderen zijn door de Amerikaanse barbaren tot martelaren gemaakt. Ze hebben hen onbarmhartig hun waardevolle levens ontnomen en hebben hun handen gedrenkt in het bloed van de onschuldigen'', aldus de Taliban.

"De Amerikaanse terroristen zijn met het excuus gekomen dat deze immorele verdachte geestelijk ziek is. Als dat zo is, is dat weer bewijs voor een morele overtreding van het Amerikaanse leger, omdat ze gekken bewapenen.''

Moorden
De Amerikaanse militair vertrok zondag vroeg van zijn basis in de zuidelijke provincie Kandahar. Hij was uitgerust met wapens en nachtkijkers. In drie woningen schoot hij mensen dood. Onder de slachtoffers zijn negen kinderen. De militair is opgepakt.

De Amerikaanse president Barack Obama noemde de gebeurtenissen "tragisch en schokkend''. Minister Leon Panetta van Defensie betuigde zijn "diepe spijt''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen