Meer Nieuws2 mrt '12 16:24Aangepast op 2 mrt '12 16:44

Osama wel of niet gezonken?

Auteur: Bart Tuinman

Ligt Osama Bin Laden nou wel of niet op de zeebodem? Op internet gonst het van de geruchten dat het lichaam van Bin Laden zou zijn meegenomen naar de Verenigde Staten.

Dat blijkt uit geheime e-mails van het Amerikaanse inlichtingenbedrijf Stratfor, gepubliceerd door Wikileaks. Maar hebben de Amerikanen hem nou wél of niet een zeemansgraf gegeven? "Wat we zien is dat er een stukje speculeren is gedaan door een aantal hoge mensen binnen Stratfor en daardoor gonst het van die geruchten", zegt Glenn Schoen, terrorismedeskundige bij G4S.

Niet waarschijnlijk
Toch denkt Schoen dat het niet waarschijnlijk is dat Osama Bin Laden in de VS zou zijn. "Er is natuurlijk in het verleden over nagedacht wat gaan we doen als we hem hebben. Wat je je moet afvragen is: wat zou het nut werkelijk zijn om zijn lichaam nog te hebben", vertelt Schoen.

Begraafplaats
Daarbij noemt Schoen het wel weer logisch dat er voor de zee gekozen is. "Wat je niet wilt is dat er een begraafplaats komt die een soort bedevaartsoord wordt waar zijn volgers heen gaan", vertelt Schoen.
 

Gerelateerde artikelen