Meer Nieuws22 jun '11 06:58

Google trekt 1 miljard bezoekers

Auteur: Jorn Lucas

Voor het eerst heeft een internetbedrijf de magische grens van een miljard bezoekers per maand overschreden. Google had in mei de eer, meldt het in internetcijfers gespecialiseerde bureau comScore. De tweede plek op de lijst is voor Microsoft, dat in mei 905 miljoen bezoekers op een van zijn sites zag uitkomen.

Nooit eerder wist een internetbedrijf zo veel unieke bezoekers te trekken, meldde de Amerikaanse krant The Wall Street Journal woensdag op zijn website.
Op de tweede plaats staan de gezamenlijke websites van Microsoft, met een geschatte 905 miljoen bezoekers, gevolgd door het sociale netwerk Facebook, dat in een maand tijd 714 miljoen unieke bezoekers trok.
Google geeft geen informatie
ComScore komt aan de getallen door een analyse van het internetgedrag van twee miljoen mensen wereldwijd. Volgens de steekproef van ComScore passeerde Google in mei de grens van een miljard. Het bedrijf zelf leverde overigens geen informatie en wilde volgens de Amerikaanse krant ook geen commentaar geven op de getallen.
Facebook
Websites van Google, waaronder de filmpjessite YouTube, mogen dan de meeste bezoekers hebben, maar internetgebruikers blijven het langst ‘hangen’ op Facebook. Samen zaten de gebruikers in mei in totaal 250 miljard minuten op de netwerksite, leert de steekproef. Dat komt neer op gemiddeld 5 uur en 50 minuten per persoon, oftewel 11 minuten per dag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen