Meer Nieuws28 mrt '12 21:46Aangepast op 29 mrt '12 00:40

Vader schutter klaagt Frankrijk aan

Auteur: Fleur de Bruijn

De vader van de man die waarschijnlijk in en rond Toulouse zeven mensen om het leven bracht, heeft een advocaat ingeschakeld om de Franse overheid aan te klagen voor de dood van zijn zoon.

De vader van Mohamed Benalal Merah meent dat de Franse politie zijn zoon levend had kunnen arresteren door bijvoorbeeld slaapgas in te zetten.

"De heer Mohamed Benalal Merah denkt dat zijn zoon is vermoord. Hij heeft ons gevraagd een klacht in te dienen tegen de Franse veiligheidsdiensten", aldus advocaat Zahia Mokhtari.

De antiterreurpolitie zou zich niet aan de voorschriften hebben gehouden tijdens de poging om Mohamed Merah te arresteren.

Zo'n monster
De Franse minister van Buitenlandse Zaken Alain Juppé reageerde dinsdag woedend op het voornemen van Merah's vader. "Als ik de vader van zo'n monster was, zou ik mijn mond houden", aldus Juppé.

Zeven mensen
Mohammed Merah wordt ervan verdacht bij een joodse school een leraar en drie kinderen om het leven te hebben gebracht. Het was de derde in een reeks aanslagen die eerder aan drie Franse militairen van Noord-Afrikaanse origine het leven kostte. Merah heeft zelf gezegd de aanslagen te hebben gepleegd.

Wreken
De 23-jarige Fransman van Algerijnse afkomst was naar eigen zeggen lid van al-Qaeda. Met de moorden zei hij de dood van Palestijnse kinderen te wreken en de aanwezigheid van Franse militairen in Afghanistan te willen vergelden.

Algerije
Merah werd vorige week donderdag doodgeschoten door de politie. De familie wil hem in het zuiden van Algerije begraven. Hoewel de Algerijnse autoriteiten nog geen toestemming zouden hebben gegeven voor de begrafenis, zeggen familieleden dat het lichaam van Merah donderdag in Algerije aankomt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen