Meer Nieuws20 aug '12 09:55

BNR Ruud Hendriks | Jolande Sap en elektronische neuzen

Auteur: Pieter van den Akker

In de peilingen gaat het nog niet goed, maar de campagne van GroenLinks is pas net begonnen. Hoe de partij de kiezer hoopt terug te winnen, bespreekt Ruud Hendriks met lijsttrekker Jolande Sap.

Ruud Hendriks
Ruud Hendriks

Binnen de partij was het ook het afgelopen jaar rumoerig. Dit weekend had de partij officieel de aftrap van de campagne. Jolande Sap vertelt op BNR hoe ze de kiezer weer wil terugwinnen. De thema's zijn daarbij als vanouds, de partij zet weer flink op duurzaamheid in. Ze praat verder over Europa en over verkiezingsbeloftes. We hebben verschillende partijen zien draaien, maar hoe sterk is de ruggengraat van GroenLinks?

Verder:

Oude academische tradities hebben hun come back op de universiteit gemaakt. Maar ook nieuwe gebruiken maken hun opwachting. Te gast is Bas Nugteren. Hij was jarenlang bestuurssecretaris aan de Universiteit Utrecht. Nu is hij directeur van museum en sterrenwacht Sonnenborg.

Ruiken welke schadelijke stoffen er in de grond zitten of welke ziekte een patiënt heeft. Elektronische neuzen kunnen veel meer dan een gewone neus kan. Simon Bootsma van Comon Invent ontwikkelt elektronische neuzen en is nu met zijn bedrijf genomineerd voor de prestigieuze Energy Globe World Award.

Playboys
Altijd zomer, altijd mooi weer. Zo ziet het leven eruit van echte playboys: gebruinde, steenrijke mannen, die als een soort luxe-nomades rond trekken van villa, naar buitenhuis; van zeilrace, naar polowedstrijd. Met altijd een mooie vrouw in de ene hand en een glas champagne in de andere. Lifestylejournalist en BNR's huissnob Yvo van Regteren Altena neemt u een zomer lang mee langs de excentriekste playboys van onze tijd.

Wordt er meer zelfmoord gepleegd door de economische crisis? Verschillende onderzoeken suggereren van wel, maar misschien biedt de wetenschap ook ruimte voor nuance. Ruud Hendriks praat erover met Philip Dröge, wetenschapsjournalist en hoofdredacteur bij Faqt.nl.

Ambachtelijk gemaakte koekjes doen het goed bij het grote publiek en het bedrijf Da-peppa speelt daar nu handig op in. Met een doe-het-zelf kit om thuis je eigen koekjes te bakken. Oprichter Dennis van Rijen is in de BNR-studio.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen